'Kompany rekende ook niet op Hoedt, makelaar zocht oplossing na komst Vertonghen'

'Kompany rekende ook niet op Hoedt, makelaar zocht oplossing na komst Vertonghen'

07-11-2022 18:30
17

Voor Wesley Hoedt lijkt het verhaal bij RSC Anderlecht nu al afgelopen te zijn. De Nederlander traint momenteel apart en lijkt te mogen vertrekken. Na anderhalf jaar kan hij weer beginnen aan een nieuw avontuur.

Voor Hoedt kon dat verhaal ook al eerder eindigen. Bij Het Laatste Nieuws weet men namelijk dat Vincent Kompany een grote voorstander was om Hoedt naar Anderlecht te halen, maar dat hij enkele maanden later de club al aangaf niet langer op hem te zullen rekenen.

De verdediger kende uiteindelijk wel een betere tweede seizoenshelft en begon, met coach Felice Mazzu, vol goede moed aan de nieuwe campagne. De samenwerking verliep ook bijzonder vlot, tot de komst van Jan Vertonghen. De makelaar van Hoedt zag de bui al hangen en zocht naar verluidt in de laatste dagen van de zomertransferperiode nog naar een nieuwe club.

Die club werd niet gevonden en Hoedt bleef bij Anderlecht, al wist hij zich nooit helemaal onmisbaar te maken. Toen Robin Veldman hem voor de partij tegen Silkeborg IF aangaf dat hij op de bank zou beginnen, liep het helemaal fout af. Inmiddels lijkt hij in 2022 niet meer in actie te gaan komen voor Anderlecht en moet de verdediger op zoek naar een oplossing. Einde verhaal voor de Nederlander.