Raskin en Standard krijgen schorsing te horen van Disciplinair Comité

Raskin en Standard krijgen schorsing te horen van Disciplinair Comité

07-11-2022 16:30 Laatste update: 15-11-2022 22:44
24

Nicolas Raskin werd dan toch gestraft na de partij tegen KAS Eupen. De middenvelder van Standard heeft van het Bondsparket namelijk een schorsing van twee speeldagen gekregen.

De middenvelder kreeg geen rode kaart in het duel tegen KAS Eupen, maar was wel bijzonder ontevreden met de wedstrijdleiding. Nadat hij een handsbal tegen zich gefloten kreeg, vroeg hij scheidsrechter Wesli De Cremer om uitleg. Die kreeg hij niet, tot zijn grote ergenis. Dat liet hij ook even later nog blijken.

Na de partij sloeg een woedende Raskin tegen één van de muren in de gang terwijl hij er "klootzak" (richting de scheidsrechter) aan toevoegde. Hij verontschuldigde zich later nog, maar krijgt nu toch een schorsing opgelegd.

Het Bondsparket stelde een schorsing van twee wedstrijden voor. Standard kan nog in beroep gaan, maar als het dat niet doet is de middenvelder er twee partijen niet bij. Raskin kan echter wel nog steeds in actie komen tegen Union, aangezien de schorsing pas ingaat op 23 november. De middenvelder mist dan wel de partijen tegen KAA Gent en STVV.

Update: Het Disciplinair Comité heeft Nicolas Raskin een schorsing opgelegd van twee wedstrijden waarvan één match effectief. Er is ook een boete van 1.500 euro.