Van Cleemput (Charleroi) krijgt rijverbod na ongeval onder invloed

Van Cleemput (Charleroi) krijgt rijverbod na ongeval onder invloed

07-11-2022 15:44
1

Sporting Charleroi-verdediger Jules Van Cleemput zal even niet achter het stuur mogen zitten. De verdediger kreeg een rijverbod en geldboete nadat hij onder invloed tegen een omheining was gereden.

Van Cleemput moest zich maandag voor de politierechtbank verantwoorden nadat hij onder invloed een ongeval had veroorzaakt. Uit onderzoek bleek hij 1,33 promille alcohol in het bloed te hebben. "Ik rij nooit met de wagen als ik iets gedronken heb. Maar mijn toenmalige vriendin was onwel geworden, waardoor ik het stuur had overgenomen", citeert Het Laatste Nieuws Van Cleemput.

De Charleroi-verdediger verloor uiteindelijk ook de controle over het stuur van zijn auto en ramde een omheining. Volgens Van Cleemput niet het gevolg van de alcohol, maar wel de slechte weersomstandigheden. Hij gaf daarop wel aan in de fout gegaan te zijn door toch met de auto te rijden.

De politierechter bleef uiteindelijk mild en gaf Van Cleemput een rijverbod van één maand en een geldboete van 1.600 euro, waarvan 400 euro met uitstel. "Laat het een eenmalige uitschuiver zijn", gaf de politierechter nog aan.