Conference League-loting: Anderlecht versus Ludogorets, Gent tegen FK Qarabağ

Conference League-loting: Anderlecht versus Ludogorets, Gent tegen FK Qarabağ

07-11-2022 14:18 Laatste update: 14:37
40

RSC Anderlecht en KAA Gent kennen hun tegenstanders in de tussenronde van de Conference League. Paars-wit neemt het op tegen Ludogorets . De Buffalo's werden aan FK Qarabağ gekoppeld.

Gent kende meteen zijn tegenstander. De Buffalo's moeten het gaan opnemen tegen Qarabağ. In groep G van de Europa League eindigde achter het Freiburg en Nantes. Het hield Olympiakos achter zich. In Azerbeidzjan staat Qarabağ na twaalf speeldagen aan de leiding met het maximum van de punten.

Anderlecht moest wachten tot het allerlaatste moment. Uiteindelijk kwam Ludogorets uit de bus. De Bulgaren eindigden in groep C van de Europa League achter Real Betis en AS Roma. Ze bleven HJK voor. In eigen land staat Ludogorets op dit moment tweede in de stand. Het telt zes punten minder dan CSKA Sofia. De leider speelde wel drie matchen meer. 

De clubs die de tussenronde overleven, nemen het in de volgende ronde op tegen één van de groepswinnaars van de Conference League. Dat zijn: AZ, West Ham United, Villarreal, Djurgardens, Sivasspor, OGC Nice, Slovan Bratislava en Istanbul Basaksehir.

Het speelschema van de Conference League
– Tussenronde 16 en 23 februari 2023
– 1/8e finales: 9 en 16 maart 2023
– Kwartfinales: 13 en 20 april 2023
– Halve finales: 11 & 18 mei 2023
– Finale: 7 juni 2023