Faes ziet concurrentie voor stek in WK-kern: Ik speel op hoogst mogelijke niveau

Faes ziet concurrentie voor stek in WK-kern: "Ik speel op hoogst mogelijke niveau"

07-11-2022 09:45 Laatste update: 09:54
12

Nog drie nachten nagelbijten en dan is de WK-selectie bekend. Voor veel Belgische supporters is de spanning ondraaglijk, maar wat moeten de spelers zelf dan zeggen? Neem nu Wout Faes. De mandekker speelt de pannen van het dak bij Leicester City, maar dat maakt hem lang geen certitude. Zelf hoopt Faes uiteraard op goed nieuws.

In gesprek met Het Nieuwsblad wikt en weegt Faes zijn kansen op een WK-ticket. Volgens hem valt dat erg lastig in te schatten. "Een paar jongens zijn zeker van hun selectie. Dan denk ik aan Vertonghen, Alderweireld en ook Theate. Die is linksvoetig én Arthur is ook gewoon heel sterk bezig", somt hij op. Voor de overige plaatsjes denkt Faes in concurrentie te moeten gaan met Dedryck Boyata, Zeno Debast, Jason Denayer en Brandon Mechele.

Uit een eerder gesprek met Roberto Martinez is gebleken dat de bondscoach Faes vooral ziet als centrale pion in de driekoppige verdediging. "Hij vindt dat ik als centrale man moet sturen en de coaching verzorgen. Ik heb hem toen wel gezegd dat ik volgens mij ook uit de voeten kan links of rechts in de driemansdefensie", klinkt het. 

Faes draait er niet om heen: als zijn naam donderdag niet valt bij de 26, zal hij erg ontgoocheld zijn. "Het WK is het hoogst haalbare, daar wil iedereen naartoe", luidt het cliché. Hoe dan ook kan Faes zich niets verwijten. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik alles heb gedaan wat binnen mijn mogelijkheden ligt. Ik speel op het hoogst mogelijke niveau én ik zit in de beste periode uit mijn carrière." 

Razendsnelle aanpassing
Selectie of niet, Faes doet het momenteel uitstekend bij Leicester. Stiekem verrast hij ook zichzelf. "Het verschil met de Ligue 1 is toch groot. Het tempo hier in Engeland is absurd. Het gaat constant op en af, eigenlijk heb je geen seconde de tijd om uit te blazen", analyseert hij. Het Engelse voetbal is hem echter op het lijf geschreven. "Als je hier geen honderd procent in duel gaat, doe je jezelf pijn. Zo heb ik het graag", lacht hij.

Sinds Faes in de ploeg is verschenen, gaat het Leicester weer voor de wind. Gevraagd naar wat hij The Foxes heeft bijgebracht, komt één antwoord naar voren. "Grinta, denk ik. Een goeie tackle of een blok waarmee je een goal voorkomt: daar kan ik zó hard van genieten. Dat straalt de hele ploeg nu uit: de absolute wil om de nul te houden", besluit Faes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie