Hoedt maakte zich onmogelijk voor Silkeborg: 'Op smartphone tijdens bespreking'

Hoedt maakte zich onmogelijk voor Silkeborg: 'Op smartphone tijdens bespreking'

07-11-2022 09:17 Laatste update: 09:42
19

Het (woelige) verhaal van Wesley Hoedt bij RSC Anderlecht lijkt geschreven. De Nederlandse verdediger sukkelt eigenlijk al het hele seizoen met zijn vormpeil, mocht desondanks veel minuten maken, maar verdween afgelopen donderdag tegen Silkeborg IF naar de bank. Daar kon hij zelf erg moeilijk mee leven.

Toen Hoedt tijdens de tactische bespreking in Denemarken vernam dat hij op de bank zou starten, liet de mandekker zich van zijn minst geïnteresseerde kant zien. Volgens Het Laatste Nieuws haalde hij zelfs zijn smartphone en AirPods boven om zijn ongenoegen te uiten. Niet bepaald een collegiale houding. 'Een houding die haaks staat op wat je mag verwachten van een 'leidersfiguur' in de kleedkamer', schrijft HLN.

Gek genoeg mocht Hoedt in de tweede helft toch nog zijn opwachting maken in Silkeborg. Het ziet er sterk naar uit dat dat zijn laatste optreden voor Anderlecht is geweest. Trainer Robin Veldman gaf afgelopen weekend toe dat Hoedt een onderling gesprek had aangevraagd. Daarin liet hij weten dat hij niet kon leven met een rol als invaller. Anderlecht heeft daarop besloten om Hoedt uit de selecties te weren. Vanaf nu traint hij individueel. Tot aan een transfer in januari?