Hoefkens na opdoffer in Gent: Ik zal vooral blij zijn als het WK gedaan is

Hoefkens na opdoffer in Gent: "Ik zal vooral blij zijn als het WK gedaan is"

07-11-2022 09:00 Laatste update: 09:14
46

Ondanks (of dankzij?) de succesvolle campagne in de Champions League loopt het in eigen land niet op wieltjes bij Club Brugge. Zondagmiddag ging de regerende landskampioen ten onder in de Slag om Vlaanderen (2-0), altijd een pijnlijke nederlaag. Na dat duel tegen KAA Gent verweet Carl Hoefkens zijn spelers vooral een gebrek aan mentale scherpte.

De trainer van Club Brugge was duidelijk aangeslagen na de kansloze opdoffer in de Ghelamco Arena. Pas na een nachtje slapen wilde hij een analyse maken, klonk het, maar tussendoor had Hoefkens wel al enkele verklaringen in petto. "Als we de juiste conclusies trekken, is dit niet het einde van de wereld. Je kan pas ergens komen als je de rug recht", bekeek hij de tegenslag eerst nog positief bij Het Laatste Nieuws.

Nadien moest Hoefkens toch toegeven dat er mentaal onvoldoende scherpte was om Gent het vuur aan de schenen te leggen. Volgens hem ligt de oorzaak bij het nakende wereldkampioenschap in Qatar. "Ik zal vooral blij zijn als het WK gedaan is", blies Hoefkens. "Veel spelers kijken er naar uit en dat speelt in hun hoofd. Dus: hoe sneller het achter de rug is, hoe beter. Je ziet dat het een heel bizar seizoen is."

Hoefkens lijkt dus nu al uit te kijken naar eind december. "Dan hoop je als coach dat het snel normaliseert. Zodat ze na het WK ook weer enkel met Brugge kunnen bezig zijn", klonk het. Toch wilde de trainer de nederlaag in Gent niet onder de mat vegen. Excuses zijn er niet. "Dit was een serieuze uitschuiver", luidde zijn veelzeggende besluit.