Geen paniek over Vertonghen: Niet meer van de jongsten en kent zijn lichaam

Geen paniek over Vertonghen: "Niet meer van de jongsten en kent zijn lichaam"

06-11-2022 23:10
14

Het was even schrikken voor fans van RSC Anderlecht én de Rode Duivels bij de opwarming tegen Royal Antwerp FC. Jan Vertonghen greep naar zijn kuit en besliste na beraad dat hij toch niet zou starten op de Bosuil. Doemdenkers plaatsten al vraagtekens bij zijn WK-deelname, maar de schade lijkt op het eerste zicht mee te vallen.

In samenspraak met de medische staf werd de keuze gemaakt om Vertonghen te vervangen door Moussa N'Diaye. Dat bleek eerder een beslissing van het gezond verstand te zijn. "Jan is niet meer van de jongsten en kent zijn lichaam goed. Het was vooral uit voorzorg dat hij niet speelde", legt Robin Veldman uit bij Anderlecht-Online.

Die uitspraken geven de burger toch moed met het oog op het WK, al wilde Veldman wel nog een slag om de arm houden. "Of het erntig is, gaan we morgen weten. Dan wordt het onderzocht. We wilden gewoon geen risico lopen", herhaalde de Anderlecht-trainer nogmaals de intenties. Binnen acht dagen, op maandag 14 november, zou Vertonghen samen met 25 andere Rode Duivels op het vliegtuig richting Qatar moeten stappen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie