Jong Genk weert zich kranig, maar Lierse is genadeloos in slot en wordt derde

06-11-2022 22:21
3

De titelstrijd in de Challenger Pro League belooft een spannende bedoening te blijven. SK Beveren en RWDM zijn als koploper uit speeldag 12 gekomen, maar Lierse SK ademt in de nek na een 4-2-zege tegen Jong Genk. Die kwam pas aan het einde van de partij tot stand.

Aangezien de overige ploegen uit de top-vijf allemaal gewonnen hadden, wist Lierse wat het te doen stond. Niettemin vatte het de wedstrijd tegen Jong Genk slecht aan. Na amper tien minuten zette Andras Nemeth de bezoekers uit Limburg, nochtans de rode lantaarn, al op voorsprong. Lierse moest zwoegen om de aansluiting te vinden, maar vlak voor rust was het plots dubbel feest. In dik twee minuten tijd draaiden Toon Raemaekers en Leonardo Rocha de situatie volledig om: 2-1.

Daarmee leek het kwaadste achter de rug voor De Pallieters, maar Jong Genk bleef zich kranig verweren. In minuut 79 loonde dat ook, toen Mika Godts de gelijkmaker aantekende. Het venijn zat net als in het eerste bedrijf echter in de staart. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zette Rocha het Lisp voor een tweede keer in vuur en vlam, waarna Jarno Libert diep in blessuretijd de kers op de taart zette met de 4-2.

Lierse moest dus lang bibberen, maar blijft wel in het spoor van koplopers Beveren en RWDM. Die tellen 24 punten, terwijl de Kempenaars er 22 verzameld hebben. Voor Jong Genk blijft het lastig om te oogsten. De Limburgers staan laatste met amper acht punten.