Lazio verslaat Roma in derby, Carrasco en Atlético kunnen alweer niet winnen

Lazio verslaat Roma in derby, Carrasco en Atlético kunnen alweer niet winnen

06-11-2022 21:00

In de Romeinse derby trok SS Lazio aan het langste eind. In Spanje werd Atlético Madrid knap op 1-1 gehouden door Espanyol.

AS Roma 0-1 SS Lazio
Hoewel het Lazio van trainer Maurizio Sarri midweeks een mokerslag kreeg te verwerken door de uitschakeling in de Europa League tegen Feyenoord, wist het in de Italiaanse competitie wel weer te winnen. In de Derby della Capitale scoorde Felipe Anderson het enige doelpunt van de wedstrijd na goed werk van Pedro. Lazio verdubbelde de voorsprong bijna door diezelfde Braziliaan, maar Rui Patricio wist te redden. De ploeg van José Mourinho wist niet meer terug te komen. 

Atlético Madrid 1-1 Espanyol
Diego Simeone kent met zijn ploeg een lastig seizoen en wist ook tegen tien man niet te winnen van Espanyol. Los Rojiblancos, met Carrasco in de basis en Witsel als invaller, hebben nu vier keer op rij niet gewonnen. In het eigen Wanda Metropolitano leek het op een overwinning af te stevenen. De thuisploeg domineerde en toen Leandro Cabrera rood pakte, leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, ook al stond het nog 0-0. Het overwicht was er, maar de doelpunten bleven uit.

In de tweede helft profiteerde de uitploeg van een zeldzame uitbraak en kwam het zelfs op voorsprong via Sergi Darder na een goede combinatie met Joselu. Een kwartier later scoorde João Félix de gelijkmaker, waarna Atlético op jacht ging naar de gelijkmaker. Die bleef echter uit.