Stijnen voorspelt zijn kampioen en ziet KRC Genk de titel niet pakken

Stijnen voorspelt zijn kampioen en ziet KRC Genk de titel niet pakken

06-11-2022 19:01
57

Stijn Stijnen staat later deze week met Patro Eisden tegen 'zijn' Club Brugge. Een wedstrijd waar de voormalige doelman enorm naar uitkijkt. Zeker omdat hij flink wat kwaliteiten ziet bij Blauw-Zwart.

Stijnen kende een einde in mineur bij Club Brugge, maar heeft enkel maar positieve dingen te zeggen over de landskampioen. Hij ziet ook hoe Club Brugge de laatste jaren is uitgegroeid tot misschien wel de grootste club van het land.

"Ik zal zelfs meer zeggen: Bart en Vincent zijn de belangrijkste leiders ooit van Club. We moeten eerlijk zijn: niemand geloofde aanvankelijk in hun aanpak, er is veel kritiek geweest. Het heeft enkele jaren en veel geld gekost voor ze succes hadden. Nu zetten ze Bayerngewijs België naar hun hand", geeft hij aan in de Krant van West-Vlaanderen.

Club Brugge is ook jaarlijks de grote titelfavoriet en volgens Stijnen zal ook dit seizoen de titel weer naar Blauw-Zwart gaan. "Genk speelt geen Europees voetbal, dat maakt een heel groot verschil, maar eenmaal de Champions Leaguecampagne van Club achter de rug is, snelt het met zijn surplus aan ervaring toch weer naar een vierde opeenvolgende titel, denk ik", aldus Stijnen.

Dan zal Club Brugge binnenkort wel flink wat meer punten moeten pakken. Het verloor zondag ook van KAA Gent en heeft daardoor al een achterstand van elf punten op leider KRC Genk. Al moeten die door de Play-Offs ook nog door twee gedeeld worden.