KAA Gent kent geen moeite met Club Brugge: We mogen trots zijn

KAA Gent kent geen moeite met Club Brugge: "We mogen trots zijn"

06-11-2022 18:02
11

KAA Gent kon zondag overtuigen in eigen huis en haalde het met 2-0 van aartsrivaal Club Brugge. Opnieuw een boost voor de Buffalo's en Sven Kums, die bijzonder tevreden is na de overwinning.

KAA Gent kent een seizoen met ups en downs, maar wist net zoals vorig seizoen opnieuw te overtuigen tegen Club Brugge. Toen werd het 6-1, nu 2-0. "Tegen Club kunnen we altijd meer", lacht Kums op de officiële kanalen van Gent.

"Dit zijn speciale wedstrijden voor ons, de supporters en bijgevolg de hele blauw-witte familie. Iedereen weet hoe het leeft. Het zijn matchen op het scherpst van de snee. Vandaag mogen we trots zijn", geeft de middenvelder aan.

Gent kende ook weinig problemen met Club Brugge. Voor Kums werd het een makkelijke partij op het middenveld. "Klopt, al onze middenvelders hebben graag de bal en beschikken over goede voeten. Als er dan nog eens vertrouwen is, zie je dat er veel lukt. We liepen goed en zorgden zo voor ruimtes. Dat gecombineerd met goed druk zetten, zorgde voor een heel goede collectieve prestatie", besluit hij.