Mechele zoekt geen excuses: “We moesten ondanks de vele matchen frisser zitten”

Mechele zoekt geen excuses: “We moesten ondanks de vele matchen frisser zitten”

06-11-2022 16:31
9

Club Brugge verliest De Slag om Vlaanderen met 2-0 op het veld van de rivaal, KAA Gent. De spelers van Carl Hoefkens waren dan ook teleurgesteld na afloop van de partij. Brandon Mechele sprak de pers toe na de wedstrijd. 

Onder de regen in de Ghelamco Arena liep Club Brugge achter de feiten aan. Nochtans begon het niet slecht aan de partij. Dat merkte ook Mechele op. “Tot de goal van Gent waren we de betere. Maar bij de eerste kans scoren ze”, aldus de verdediger van Club Brugge. 

Het tij keerde in de partij, en blauw-zwart kreeg maar moeilijk terug grip op de wedstrijd. Slordige passen volgden elkaar op en dan wordt het natuurlijk erg moeilijk om nog iets bijeen te voetballen. “Het mag niet dat we het nadien zo laten hangen. Dom balverlies, technisch niet goed”, klinkt het bij Mechele.  

De landskampioen probeerde wel nog in de tweede helft, maar echt gevaar bijeen voetballen lukte te weinig. Ook Mechele zag dat zijn ploeg het probeerde recht te trekken met een betere opbouw langs achter, maar de verderzetting ontbrak. “Het klopt dat we al veel matchen speelden, maar we hadden meer rustdagen dan Gent. We moesten frisser zitten.”