UEFA prijst Club Brugge: 'Underdogs met de revelatie & onverslaanbare doelman'

UEFA prijst Club Brugge: 'Underdogs met de revelatie & onverslaanbare doelman'

06-11-2022 10:00
18

Maandag wordt geloot voor de achtste finales van de Champions League. Voor het eerst sinds lang zal er dankzij Club Brugge ook een Belgische ploeg worden getrokken. Bij de UEFA valt er alvast lof te lezen over Blauw-Zwart.

Nog zestien clubs komen dit seizoen in aanmerking om aan het einde van de rit met de Beker met de Grote Oren te zwaaien. De UEFA stelt ze op zijn website voor. Over Club Brugge valt er veel fraais te lezen. 'Het zijn de underdogs, die wonnen met moed, uitstekend voetbal en een overslaanbare keeper'.

Alle verwachtingen overtroffen
In de groepsfase won Club Brugge van Bayern Leverkusen, Porto en Atlético Madrid. Simon Mignolet hield vijf keer de nul. 'Club Brugge overtrof alle verwachtingen. Het plaatste zich nu voor het eerst in zijn geschiedenis voor de knockout-fase en dat met nog twee duels te gaan. De manier waarop was fenomenaal. Simon Mignolet was ontembaar. De 4-0 overwinning op het veld van Porto was verbluffend.'

Van de muur tot de revelatie
Heel wat spelers krijgen van de UEFA de nodige mooie woorden. Zo wordt Mignolet ook nog omschreven als een 'muur'. En wordt Abakar Sylla omschreven als de revelatie van het seizoen. 'Het middenveld biedt de nodige balans en voorin is er de explosieve Kamal Sowah naast Ferran Jutgla, een ongrijpbare dribbelaar met een vlijmscherpe rechtervoet', schrijft de UEFA nog.

Maandag om 12 uur vindt de loting in Nyon plaats. De loting is LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be. Club Brugge kan Napoli, Bayern München, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Real Madrid of Benfica worden gekoppeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie