Piqué krijgt prachtig afscheid bij Barcelona met overwinning tegen Almeria

Piqué krijgt prachtig afscheid bij Barcelona met overwinning tegen Almeria

05-11-2022 23:01
1

Gerard Piqué heeft met een overwinning afscheid kunnen nemen van het profvoetbal en van FC Barcelona. De Catalanen wonnen in eigen huis met 2-0 van UD Almeríá.

De wedstrijd tussen Barça en Almería stond in het teken van het afscheid van Piqué. De 35-jarige verdediger maakte afgelopen week plotseling bekend dat hij na dit duel zou stoppen met voetballen. Xavi gunde Piqué een basisplek. Toen Barcelona al vroeg een penalty kreeg, sloeg de routinier het aanbod af om deze te nemen. Robert Lewandowski ging daardoor achter de bal staan, maar de Pool schoot naast.

Daarna werd het wat slordiger bij Barcelona. Onder meer De Jong leverde een bal in, waardoor Almería eruit kon komen. De bezoekers wisten daar echter niet van te profiteren. Ook Barcelona maakte zijn kansen niet af. Bij rust stond de brilstand dan ook nog op het scorebord. Na de pauze lukte het Barça wel om te scoren. Zo zette Ousmane Dembélé al snel de 1-0 op het scorebord, na een mooie actie en een knal in de verre hoek.

De thuisploeg ging daarna op zoek naar de 2-0 en die werd ook gevonden. De Jong was alert en werkte de bal in de rebound hard tegen de touwen. De drie punten kwamen daarna niet meer in gevaar, waardoor Piqué zijn moment kon pakken om afscheid te nemen. Na 85 minuten werd de stopper gewisseld, waarna hij onder luid applaus en gezang naar de kant ging. Het was goed zichtbaar dat dit veel deed met Piqué.

Na de wissel van Piqué bleef het 2-0, waardoor Barça drie punten overhoudt aan een bijzondere avond. De Spaanse grootmacht staat nu weer even aan kop in de competitie. Maandagavond gaat aartsrivaal en titelconcurrent Real Madrid op bezoek bij Rayo Vallecano. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie