Mbokani ziet Anderlecht sukkelen: Directie heeft slechte keuzes gemaakt

Mbokani ziet Anderlecht sukkelen: "Directie heeft slechte keuzes gemaakt"

06-11-2022 18:16
5

Tegenwoordig speelt Dieumerci Mbokani in de Challenger Pro League voor SK Beveren, maar ook RSC Anderlecht was even een optie. De Congolees werd aangeboden bij paars-wit, dat hem uiteindelijk toch niet in huis haalde. Mbokani ziet ook hoe moeilijk paars-wit het heeft.

De ervaren spits gelooft ook dat hij Anderlecht nog diensten had kunnen bewijzen en Fabio Silva had kunnen helpen. "Hij heeft talent, dat zie je, maar hij heeft iemand naast zich nodig", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Mbokani volgt zijn ex-ploeg ook nog steeds. Het doet hem dan ook pijn dat paars-wit het zo moeilijk heeft. "Uiteraard, want ik heb daar heel mooie tijden beleefd. Ik begon er mijn carrière en won er drie titels en de Gouden Schoen. Maar ik zou niet te veel naar de coach kijken. Er waren misschien redenen om Mazzu te ontslaan, maar je moet vooral kijken naar wat er op het veld staat. Het ontbreekt Anderlecht aan ervaren klassespelers", geeft hij aan.

Volgens hem is het dan ook duidelijk waar het probleem ligt. "De directie heeft tijdens de mercato duidelijk slechte keuzes gemaakt. De scouting is echt een probleem. Als je vergelijkt met vroeger: toen was er veel meer concurrentie. Het was haast ­onmogelijk om in onze ploeg te geraken", besluit Mbokani.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie