Tienkoppig Seraing geeft winst tegen STVV in absolute slot nog uit handen

05-11-2022 20:06
3

Het trainersontslag bij Seraing heeft niet meteen voor een driepunter kunnen zorgen. De thuisploeg leek wel goed op weg om te winnen van de Kanaries, maar gaf dat in het slot nog helemaal uit handen: 1-2.

RFC Seraing zat in een moeilijke periode en kon al vijf partijen op rij niet meer winnen. Het besloot om afscheid te nemen van coach Jeunechamps en hoopte tegen STVV voor de kentering te kunnen zorgen.

De thuisploeg kreeg de beste kansen op de voorsprong, maar moest tot het absolute slot van de eerste helft wachten om ook te vieren. Na een schot van Poaty wist Schmidt nog voor de redding te zorgen, maar Vagner kon uiteindelijk toch nog in doel besluiten. Seraing met een voorsprong de kleedkamer in, maar ook met een man minder nadat Mvoué een tweede gele kaart kreeg.

De tweede helft kwam maar moeilijk op gang en echte kansen kregen we niet. Voor Seraing hoefde het niet, terwijl STVV moeite had om tot bij het doel van de thuisploeg te geraken.

RFC Seraing ging het laatste kwartier in en deed er alles aan om die drie punten thuis te houden. Daar leek het echter niet in te gaan slagen. In minuut 77 bracht Hayashi met een mooie krul de bordjes weer op gelijke hoogte en was STVV dus goed op weg om een punt te pakken.

Dat werden er uiteindelijk zelfs nog drie. Even later ging STVV helemaal op en over Seraing nadat Gianni Bruno er 1-2 van kon maken. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.