Doelpunt van Lukebakio onvoldoende tegen Bayern, 17-jarige Moukoko blinkt uit

05-11-2022 17:36

Bayern München en Borussia Dortmund hebben zaterdagmiddag gedaan wat ze moesten doen, winnen. Der Rekordmeister had het in de Duitse hoofdstad lastig met Hertha BSC, maar trok wel aan het langste eind. Dortmund rekende in eigen huis eenvoudig af met VfL Bochum.

Hertha BSC - Bayern München 2-3
Na twaalf minuten kwam de ploeg van Julian Nagelsmann via Jamal Musiala aan de leiding. Bayern stevende af op een zorgeloze middag, nadat Eric Choupo-Moting in minuut 37 en 38 toesloeg.

Niets bleek minder waar, want nog voor rust stond er 2-3 op het scorebord. Dodi Lukebakio zorgde voor de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf dacht Bayern uit te lopen naar 2-4, maar de VAR stak hier een stokje voor. Hoewel de bezoekers bijna 75 procent balbezit hadden, kwam Hertha er bij vlagen nog gevaarlijk uit. Een doelpunt viel er niet meer, waardoor Bayern voor minimaal een dag de koppositie overneemt van Union Berlin.

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3-0
Youssoufa Moukoko nam de thuisploeg op sleeptouw. Binnen tien minuten deed het zeventienjarige talent de bezoekers voor het eerst pijn, door de bal van een meter of twintig kiezelhard binnen te schieten.

Via een strafschop verdubbelde Giovanni Reyna vijf minuten later de marge. Daarmee zat het duel na een kwartier al in het slot. Moukoko, die zijn tiende Bundesliga-doelpunt had gemaakt en daarmee de jongste speler in de historie is die dat aantal bereikt, tekende in de blessuretijd van de eerste helft voor zijn tweede doelpunt.

Na rust vielen er geen goals meer, waardoor Dortmund op de ranglijst naar de derde plek klimt. De achterstand op koploper Bayern bedraagt drie punten. Thorgan Hazard viel twaalf minuten voor het einde in.