Lukebakio wil mee naar het WK met Rode Duivels: “Het zou pijn doen”

Lukebakio wil mee naar het WK met Rode Duivels: “Het zou pijn doen”

05-11-2022 15:45
7

De selectie van bondscoach Roberto Martinez voor het komende WK in Qatar houdt de gemoederen bezig. Wie mag er mee en wie moet thuisblijven. Dodi Lukebakio sprak met Het Laatste Nieuws over de situatie.

Volgens Lukebakio kan hij nuttig zijn voor de Rode Duivels. “Ik speel elk weekend, bijna telkens negentig minuten, in één van de beste competities ter wereld. Ik scoor en ben belangrijk. Meer kan ik niet doen. Met mijn snelheid en mijn techniek kan ik de Rode Duivels ook iets bijbrengen. Voorts ben ik polyvalent. Ik kan zelfs als wingback spelen. Maar nogmaals: ik beslis natuurlijk niet of ik meega naar het WK.”

Martinez was alvast tevreden afgelopen interlandperiode. “In september was hij heel tevreden over me. Hij zei dat ik goed trainde en dat ie verbetering zag in mijn spel. Kijk, de bondscoach wil dat ik zo veel mogelijk de actie maak. En dat mijn focus ook na rust daarop blijft liggen. Ik moet gevaarlijk zijn, en meer in beweging. Vroeger dacht ik zo niet.”

Lukebakio zou zeer teleurgesteld zijn moest hij uit de boot vallen. “Ik ga niet liegen: het zou pijn doen. Maar tegelijk zou het me motiveren om nog harder te werken. Ach, laat ons daar nu nog niet aan denken. Ik leef op hoop...”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s