Bornauw over zijn foutjes bij de Rode Duivels: Misschien dacht ik aan die fase”

Bornauw over zijn foutjes bij de Rode Duivels: "Misschien dacht ik aan die fase”

05-11-2022 14:42
2

Het eerste optreden van Sebastiaan Bornauw voor de Rode Duivels tegen Ivoorkust in oktober 2020 was een gedenkwaardige. Een paar minuten na zijn opkomst veroorzaakte Bornauw een penalty. Die fout is toch even blijven spoken in het hoofd van de Rode Duivel. 

Sindsdien heeft hij nog maar twee wedstrijden met de Rode Duivels gespeeld. Zijn laatste wedstrijd, tegen Burkina Faso in maart, begon slecht met een gemiste pass. Hij herstelde zich snel om daarna een volledige wedstrijd te spelen.

"De bondscoach, Roberto Martinez, sprak met me na die wedstrijd," zei hij. "Hij vertelde me dat hij dacht dat ik goed was na mijn vijf minuten en mijn fout. Hij zei dat ik volwassenheid had getoond", vertelt Bornauw aan La Dernière Heure. "Ik kwam terug tegen Ivoorkust en maakte een overtreding waardoor zij een penalty kregen. Misschien dacht ik aan die fase”, klinkt het bij Bornauw.

De verdediger gelooft niet dat die foutjes te wijten zijn aan de stress. Hij speelt in de Bundesliga, een competitie die bij de grootsten van Europa hoort. "Ik denk niet dat het stress gerelateerd is. Ja, heel België kijkt naar me, maar die volksdruk ervaar ik elke week in de Bundesliga."