De Brul (ex-Gent en Club Brugge): “Yaremchuk doet me denken aan Staelens”

De Brul (ex-Gent en Club Brugge): “Yaremchuk doet me denken aan Staelens”

05-11-2022 13:43

Belgisch voetbaltrainer en oud-speler Tjorven De Brul geeft momenteel lichamelijke opvoeding in een school in Aalst. Jarenlang speelde hij voor Club Brugge en later vertegenwoordigde hij ook de kleuren van Gent. Hij weet dus maar al te goed hoe belangrijk het duel tussen Gent en Brugge nog steeds is.

In 250 wedstrijden met Club Brugge won De Brul niet minder dan drie Belgische titels en twee bekers. Hij speelde ook tien keer voor de Rode Duivels, voordat hij op het einde van zijn contract naar het naburige KAA Gent vertrok.

De voormalige verdediger kent de Slag om Vlaanderen en de bijbehorende rivaliteit erg goed. Wat het een speciale wedstrijd maakt zijn de reünies, maar ook de confrontaties uit het verleden. Met de 6-1 score in 2021 en de terugkeer van Roman Yaremchuk belooft het een hete wedstrijd te worden.

"Er is altijd veel emotie en betrokkenheid”, klinkt het bij De Brul. “In mijn tijd was Gent niet zo groot. Het was altijd de kleine tegen de grote broer. Maar pas op, het was nooit gemakkelijk voor Brugge. Er was een echte rivaliteit”, aldus De Brul in La Dernière Heure. 

Voor Roman Yaremchuk zal het moeilijk worden. Hij keert terug naar Gent met de rivaal Brugge. "Ik denk dat de Gentse fans hem erg leuk vonden voordat hij naar Brugge verhuisde. Nu is hij naar de concurrent gegaan. Als hij de wedstrijd begint of naar de wedstrijd gaat, wordt hij uitgefloten en uitgejouwd door het hele stadion”, gelooft De Brul. “Hij heeft nu niet veel vertrouwen. Het doet me denken aan Lorenzo Staelens, toen hij naar Anderlecht kwam. Zijn eerste toppers waren moeilijk, omdat hij een hekel had aan het Brugse publiek. Het zal hetzelfde zijn voor Yaremchuk", besluit de Brul.