'Lavia is kanshebber, net terug van blessure voor selectie van de Rode Duivels'

'Lavia is kanshebber, net terug van blessure voor selectie van de Rode Duivels'

05-11-2022 13:16
12

De 18-jarige Romeo Lavia speelt zijn eerste wedstrijd sinds eind augustus. De middenvelder staat nu al garant voor knappe interventies en een technisch gemak aan de bal. Kan de jonge Belg een verrassing worden op het blad van Roberto Martinez

De middenvelder staat sinds 30 augustus aan de kant met een hamstringblessure na een sterke eerste maand in de Premier League. Hij kan zondag tegen Newcastle weer in actie komen. "We moeten voorzichtig zijn, want hij had deze week een probleempje met zijn knie, zoals dat vaak gebeurt als je lang weg bent”, vertelt zijn coach bij Southampton. “Maar ik denk dat hij in het team komt. Het is heel waarschijnlijk," zei Ralph Hasenhüttl.

Hij wordt niet verwacht als starter, maar Romeo Lavia zal ongetwijfeld speeltijd krijgen. De voormalige Anderlecht-man had slechts vijf wedstrijden in de Premier League nodig om al het goede van hem te bevestigen. Hij verleidde meteen ook de bondscoach, Martinez.

De coach gaf op de laatste training grif toe dat hij de jonge middenvelder zou hebben opgeroepen als hij niet geblesseerd was geweest. Hij nam ook zijn naam op in de 55 spelers tellende shortlist voor Qatar, terwijl hij een paar hints gaf over wat er verder zou kunnen gebeuren: "Er zijn er die nooit zijn opgenomen, maar het goed doen. Als ik moet kiezen tussen twee spelers, neem ik de jongere", zei Martinez enkele tijd geleden. Een verwijzing naar Lavia, althans dat gelooft DH Sport.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie