Ibrahimovic en Guardiola botsen weer: 'Ik ben zó jaloers op Haaland'

Ibrahimovic en Guardiola botsen weer: 'Ik ben zó jaloers op Haaland'

05-11-2022 10:17
10

Een oude vete tussen Zlatan Ibrahimovic en Pep Guardiola is weer opgelaaid. De Zweedse vedette waarschuwt Erling Haaland voor het ego van de Manchester City-manager, die op zijn beurt gevat reageert.

Ibrahimovic is in gesprek met Canal Plus lovend over de jonge Noor. "Ik hou heel erg van Haaland en vind hem een zeer intelligente speler. Je zal hem nooit dingen zien doen die hij niet kan. Hij laat zich bijvoorbeeld nooit uitzakken om de bal te gaan ophalen. Haaland wacht voor de goal en maakt daar alles af."

Wel vraagt de ex-Ajacied zich af of Guardiola de juiste man is om hem nog beter te maken. "Dat zal afhangen van Guardiola's ego en of hij bereid is om Haaland groter te maken dan hij. In mijn geval wilde hij dat niet laten gebeuren en bij verschillende anderen niet." Ibrahimovic speelde in het seizoen 2009/2010 onder Guardiola bij FC Barcelona, maar een succes werd dat niet. Na één jaar vertrok de inmiddels 41-jarige spits naar AC Milan.

In aanloop naar het Premier League-duel met Fulham reageert Guardiola op de uitspraken van Ibrahimovic. "Hij heeft helemaal gelijk. In deze club en in dit team is mijn ego groter dan de prestatie van mijn spelers. Ik vind het niet leuk als Erling drie keer scoort en alle aandacht krijgt. Ik ben zó jaloers. Ik zei tegen hem: alsjeblieft Erling, stop met scoren. Anders praten ze niet over mij. Hij (Ibrahimovic, red.) heeft gelijk, hij kent mij perfect", aldus een sarcastische City-manager.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie