27 op 27: Onuachu gidst KRC Genk met vier(!) doelpunten voorbij Sporting Charleroi

04-11-2022 22:38 Laatste update: 22:40
50

KRC Genk won vrijdagavond met 3-1 van Sporting Charleroi. Paul Onuachu maakte alle vier doelpunten en gidst Genk zo naar een 27 op 27 in de competitie.

Al snel werd het spelbeeld duidelijk. KRC Genk had de bal, Sporting Charleroi verdedigde en loerde op de uitbraak. Genk kwam als eerste voor doel. Al snel ging Munoz door in de zestien, en versierde een strafschop. Onuachu zette deze om: 1-0 na nog geen tien minuten.

KRC Genk bleef baas tegen een onmondig Charleroi. Richting het halfuur kwamen de zebra’s toch beter in de wedstrijd. Wasinski kreeg een kans, maar Heynen greep goed in. Aan de overkant lukte het wel. Onuachu maakte zijn tweede van de avond.

Tweede helft
In het eerste deel van de tweede helft leek Charleroi zich neer te leggen bij een nederlaag. Ze toonden weinig of geen intenties meer tot aanvallen. Ook KRC Genk haalde de voet van het gaspedaal, maar werd dan wel opgeschrikt door Daan Heymans. Die zorgde net na het uur voor de aansluitingstreffer.

Van lange duur was de hoop voor de zebra’s niet. Twintig minuten voor tijd maakte Onuachu zijn hattrick compleet: 3-1. Heynen moest nadien wel naar de kant met een blessure, maar de balans oogde opnieuw positief voor de Limburgers. Op het einde van de wedstrijd maakte Paul Onuachu zelfs nog een vierde doelpunt. Ze trekken met een 27 op 27 naar het Lotto Park voor de laatste competitiewedstrijd voor het WK.