Cercle Brugge-sterkhouder zat bijna bij Club Brugge: Contracten lagen klaar

Cercle Brugge-sterkhouder zat bijna bij Club Brugge: "Contracten lagen klaar"

04-11-2022 20:01
8

Cercle Brugge heeft zich helemaal herpakt en pakte de voorbije weken een knappe tien op twaalf. Daarvoor mag het onder andere Kevin Denkey bedanken, die de weg naar doel heeft gevonden. Het had niet veel gescheeld of hij kwam uit voor een andere Belgische club.

De nu 21-jarige Togolees lijkt helemaal door te breken bij de Bruggelingen. Dat had ook bij de buren van Club Brugge kunnen gebeuren, onthult Denkey. "Ik ben bij Cercle beland via de scouting van Monaco, maar ik had daarvoor eigenlijk bij Club Brugge moeten tekenen", vertelt hij aan RTBF. "De contracten lagen zelfs klaar, maar uiteindelijk is het niet doorgegaan."

Al weet Denkey niet of hij ook bij Club Brugge had kunnen doorbreken. "Ik zie nu de resultaten van Club in de Champions League, maar als ik terugkijk moet ik toegeven dat ik niet klaar was voor dat niveau. De druk zou te groot geweest zijn en men had verwacht dat ik meteen zou presteren. Hier bij Cercle laten ze me de tijd om me op mijn eigen tempo te ontwikkelen", geefft hij aan.

De aanvaller werd in januari 2021 voor zo'n twee miljoen euro weggeplukt bij Nimes. Na een moeilijke beginperiode zit hij dit seizoen aan vijf doelpunten en vijf assists in vijftien partijen.