'RSC Anderlecht strijdt met Belgische topclub om Rosenborg-sensatie Tengstedt'

'RSC Anderlecht strijdt met Belgische topclub om Rosenborg-sensatie Tengstedt'

04-11-2022 16:01
25

RSC Anderlecht slaagde er donderdag in om zich te verzekeren van Europese overwintering en kan dus al uitkijken naar 2023. Dat lijkt het te willen aanvatten met een nieuwe spits. Mogelijk wordt dat Casper Tengstedt.

Bij paars-wit zoekt men nog naar een nieuwe aanvaller om Fabio Silva te ondersteunen na de moeilijke periode van Sebastiano Esposito bij de club. Eerder raakte al bekend dat de Kroaat Dion Drena Beljo op het lijstje staat, maar ook Tengstedt is een optie.

Volgens het Noorse Andresseavisen heeft Anderlecht het vizier gericht op de 22-jarige Deense aanvaller, die momenteel uitkomt voor Rosenborg. De Noorse topclub plukte hem vorige zomer nog maar weg bij AC Horsens en werd met dertien doelpunten en acht assists in twaalf partijen al snel één van de grote sensaties in de Noorse competitie.

Anderlecht heeft dat ook opgemerkt en zou dan ook van plan zijn om Tengstedt in huis te halen. Er is echter concurrentie want volgens de lokale journalist Sören Sorgenfri toont nog een niet nader genoemde 'Belgische topclub' interesse in de aanvaller. Ook ploegen uit de Serie A en de Bundesliga denken aan de spits, die zo'n vijf miljoen euro zou moeten kosten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s