Xavi kan Piqué geen basisplek in afscheidswedstrijd tegen Almería beloven

Xavi kan Piqué geen basisplek in afscheidswedstrijd tegen Almería beloven

04-11-2022 14:28
6

Xavi Hernández kan Gerard Piqué geen basisplaats beloven in zijn afscheidswedstrijd tegen Almería. De hoofdtrainer van FC Barcelona liet dat in het midden tijdens de persconferentie. De kans dat hij speelt is wel aanwezig.

Jules Koundé keerde niet op tijd terug van zijn blessure en maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie. Eric García werd wel opgenomen in de selectie, ondanks hij last heeft van fysieke ongemakken. Andreas Christensen is na weken van absentie weer hersteld, maar heeft nog geen wedstrijdritme. De kans dat Piqué op z'n minst minuten gaat maken is dus waarschijnlijk. "Ik kan er niets over zeggen", zegt Xavi.

Xavi heeft alleen maar bewondering voor de beslissing van de centrumverdediger. "Piqué had nog een contract, maar heeft besluit eerder te stoppen", vertelt hij. "In de zomer had ik een lastig gesprek met hem. Ik moest mijn intenties voor hem dit seizoen uitleggen. Hij is moedig geweest", gaat hij verder.

"Piqué is een winnaar, een geweldige ploeggenoot en een heel slim mens. Hij is een geweldige aanvoerder geweest." Piqué was achter Sergio Busquets één van de aanvoerders van Barça samen met Sergi Roberto en Jordi Alba. "Zaterdag hoop ik dat het publiek zich laat horen voor dit Barcelona-icoon", besluit hij.