Bodart steekt pluimen op de hoed van Deila: Vandaag is alles veel eenvoudiger

Bodart steekt pluimen op de hoed van Deila: "Vandaag is alles veel eenvoudiger"

04-11-2022 11:10
2

Standard Luik lijkt zowaar een mondje te zullen meespreken in de debatten voor de Champions Play-Off. Slechts weinigen hadden voor aanvang van het seizoen verwacht dat dat mogelijk zou zijn. Arnaud Bodart geeft de credits voor die knappe evolutie aan één man: Ronny Deila.

De trainer heeft sinds zijn komst in juni een frisse wind doen waaien op Sclessin. In de eerste plaats deed hij dat op tactisch vlak. In vergelijking met de voorbije jaren en trainers merkt Bodart een duidelijk verschil. "Vandaag is alles veel eenvoudiger", laat de doelman optekenen bij L'Avenir. De aanpak van Deila reikt echter veel verder dan louter het tactische.

"We voelen een groep die goed samenhangt. De verdienste daarvan komt vooral aan de trainer toe, die een geweldige sfeer heeft gebracht binnen onze club", wijst Bodart ook op de mentale verandering binnen de Luikse spelersgroep. "Hij is toegekomen met een verfrissende filosofie en nu vormen we echt een groep, waarbinnen iedereen aan hetzelfde zeel trekt", besluit hij.

Zaterdag kunnen Bodart en co nogmaals bewijzen dat Standard weer aan de beterhand is. Op het veld van KAS Eupen wacht een gouden kans om drie punten te veroveren en weer wat dichter te sluipen bij de top-vier.