Arteaga spreekt liefde voor systeem-Vrancken uit: Dat is toch schitterend, niet?

Arteaga spreekt liefde voor systeem-Vrancken uit: "Dat is toch schitterend, niet?"

04-11-2022 10:48
2

KRC Genk mag zich sowieso herfstkampioen noemen, maar wil uiteraard met een zo groot mogelijke voorsprong naar de terugronde trekken. Met een thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi in het verschiet krijgt de koploper een nieuwe kans om punten te scoren. Gerardo Arteaga waarschuwt voor onderschatting.

Het bestuur van Charleroi ontsloeg twee weken geleden Edward Still, maar zag interim Frank Defays (verrassend) de drie punten veroveren tegen Royal Antwerp FC (1-0). "Heel de groep beseft dat het geen makkelijke avond zal worden. Niet alleen omdat zij Antwerp hebben geklopt, wij hadden het vorige week zelf ook niet onder de markt tegen KV Mechelen", vertelt Arteaga bij Het Belang van Limburg.

De Mexicaan heeft daar ook een logische verklaring voor. "Iedereen plooit zich dubbel tegen KRC Genk, elke ploeg wil het vel van de leider. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Maar dan moet je zelf extra scherp aan de aftrap verschijnen." De wederopstanding van Genk doet deugd, nadat het vorig seizoen "onder haar waarde" presteerde. "Daarom hebben we tijdens de voorbereiding ook de koppen bij mekaar gestoken. We zijn allemaal overtuigd van de kwaliteiten die in deze kern zitten."

Voor Arteaga is het ook leuker voetballen onder Wouter Vrancken, die hem veel offensieve vrijheid geeft. "Dat is toch schitterend, niet? Onze eerste taak als back is verdedigen, maar als de ruimte er ligt moeten we mee in de aanval", laat de linksachter zijn spelvreugde spreken. Arteaga hoopt overigens nog op een stekje in de WK-selectie van Mexico. "In dat geval vertrek ik op 14 november, daags na onze wedstrijd op Anderlecht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie