Ik moet Van Crombrugge een heel groot compliment geven, zeker na de kritiek

"Ik moet Van Crombrugge een heel groot compliment geven, zeker na de kritiek"

04-11-2022 10:32
7

RSC Anderlecht heeft zich geplaatst voor een Europese lente, al kostte dat bloed, zweet en tranen. Bij de rust leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht op het veld van Silkeborg IF: 0-1 voor en een mannetje meer. In de tweede helft maakte paars-wit het zich echter onnodig moeilijk. Robin Veldman zag wel enige progressie, maar weet dat het werk nog lang niet af is.

De interimaris kon in de eerste plaats natuurlijk opgelucht ademhalen. Met Europees voetbal na Nieuwjaar heeft Anderlecht een belangrijke doelstelling bereikt. "Dit is een blij moment voor iedereen die Anderlecht een warm hart toedraagt. Zeker na de periode waar we uitkomen", vertelde Veldman bij Sporza. Er vielen zeker ook positieve zaken te onthouden uit de prestatie, benadrukte hij. "Meer en meer krijgen we controle over een wedstrijd. Nu toch al een helft."

En toch hing de kwalificatie nog aan een zijden draadje. In een slappe tweede periode werd het enkele keren heet voor de Brusselse kooi. "We hadden de match veel eerder op slot moeten zetten, net als vorig weekend tegen Eupen", legde Veldman de schuld enigszins bij de eerste helft. Wat liep er fout na de onderbreking? "In de tweede helft verloren we te veel ballen in de zone van de tegenstander. Daarna moeten we veel compacter vooruit verdedigen", luidde zijn analyse.

Tot slot had Veldman nog lovende woorden over voor zijn doelman, die het de voorbije weken hard te verduren heeft gekregen. "Ik moet Hendrik Van Crombrugge een heel groot compliment geven, zeker na de kritiek die hij kreeg", aldsu de Nederlander. Van Crombrugge stond enkele keren pal en hield zo de nul op het bord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie