Arsenal wint minimaal van Zürich, Van den Brom vernedert Villarreal

Arsenal wint minimaal van Zürich, Van den Brom vernedert Villarreal

03-11-2022 23:09

Arsenal heeft donderdagavond met minimale cijfers van FC Zürich gewonnen. Een doelpunt van Kieran Tierney was voor de Londenaren genoeg om de overwinning binnen te slepen. Arsenal is door deze overwinning groepshoofd geworden in Groep A van de Europa League.

Arsenal - FC Zürich 1-0 
Arsenal gaf veel van de vaste basisspelers rust in het duel tegen de Zwitsers. Al vanaf het eerste moment probeerde de thuisploeg druk te zetten op de bezoekers uit Zürich. Dat resulteerde al na zeventien minuten in de eerste treffer. Via een voorzet van Ben White en een scrimmage met Fábio Vieira kwam de bal uiteindelijk bij Tierney. De linksback haalde met een droge knal uit en de bal hobbelde uiteindelijk langs doelman Yanick Brecher. 

Na rust gaf Arsenal even wat minder gas. Vaste basisklanten als Bukayo Saka en Martin Odegaard mochten nog invallen, maar gescoord werd er niet meer in het Emirates Stadium. Door de overwinning op FC Zürich is Arsenal groepswinnaar in Poule A van de Europa League. PSV wordt tweede en gaat een tussenronde spelen. FC Zürich en FK Bodø/Glimt zijn klaar in Europa.

Lech Poznan - Villarreal: 3-0
Lech Poznan mocht het donderdagavond met coach John van den Brom (ex-RSC Anderlecht en ex-KRC Genk) opnemen tegen het Villarreal van Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge). Vanaf minuut één was het duidelijk dat er voor de ploeg van kersverse trainer Quique Setien niets te halen viel in Poznan. Door goals van de Noor Kristoffer Velde en twee keer Michal Skoras, was het een ware voetballes van de ploeg uit Polen. Danjuma mocht in de tweede helft nog invallen bij het zwakke Villarreal. De Spanjaarden gaan uiteindelijk wel door als groepswinnaar in de Conference League.

Overige uitslagen:
FK Bodø/Glimt - PSV: 1-2
Dynamo Kiev - Fenerbahce: 0-2
Stade Rennes - AEK Larnaca: 1-1
AS Roma - Ludogorets: 3-1
Real Betis - HJK Helsinki: 3-0
SC Braga - Malmö FF: 2-1
Union Sint-Gillis - Union Berlin: 0-1
Silkeborg IF - Anderlecht: 0-2
Steaua Boekarest - West Ham United: 0-3
1.FC Köln - OGC Nice: 2-2