Union verliest ongeslagen status, Union Berlin wint in Leuven

03-11-2022 22:58
5

Royale Union Saint-Gilloise heeft zijn laatste groepswedstrijd van de Europa League verloren. Donderdag verloor het in Leuven met 0-1 van Union Berlin. De Duitsers blijven daardoor net zoals Union in het toernooi.

Voor de match leken de Duitsers nog even op weg naar het foute veld in Leuven. Op sociale media toonde Union Berlin een foto dat ze op weg waren naar het lokale tennisveld in plaats van het King Power Stadion aan Den Dreef, maar gelukkig bleek het slechts een misverstand.

Voor aanvang van de slotspeeldag was de groepswinst van Union al zeker. Geraerts kon zo enkele jongens rust gunnen waaronder Boniface, Van der Heyden en Lapoussin. Adingra, Sykes en Nilsson kregen van de trainer de kans om zich te bewijzen. Voor de Duitsers stond er donderdag meer op het spel. Zij moesten immers nog Braga achter zich zien te houden. Union Berlin had in Leuven duidelijk geen tijd te verliezen en kwam na amper zes minuten al op voorsprong. Michel zorgde voor de 0-1. Bij de eerste kans van de bezoekers was het raak.

Door het doelpunt kon de ploeg uit Berlijn het balbezit aan de thuisploeg laten. Union deed daar weinig mee. Na 22 minuten stak Union dan toch eens het neus aan het venster, maar een actie van Vanzeir leverde niets op. De scheidsrechter wilde ook niet van een strafschop weten ondanks dat twee Duitsers Vanzeir het leven moeilijk maakte. De bezoekers lieten zich trouwens een paar keer gaan. Het duel gingen ze absoluut niet uit de weg. Vlak voor de rust had Adingra de 1-1 aan de voet, maar hij geraakte niet voorbij Ronnow. Adingra stond trouwens ook buitenspel.

In de tweede helft veranderde er niets meer aan de score. Zo verloor Union van Union Berlin en zijn ongeslagen status in de Europa League, maar de ploeg uit Brussel mag meer dan tevreden zijn over het Europese parcours. In het nieuwe jaar zit Union nog in het toernooi en dat is een geweldige prestatie.