Anderlecht volgt het goede voorbeeld van Gent en speelt ook na de winter Europees

03-11-2022 22:53
62

Het is gebeurd. Niet één, niet twee, niet drie, maar vier Belgische clubs overwinteren dit seizoen. RSC Anderlecht vervoegt Club Brugge, Union en KAA Gent. Donderdag won het immers met 0-2 van Silkeborg IF.

Voor Anderlecht was de opdracht in Denemarken duidelijk, winnen. Enkel drie punten konden paars-wit helpen aan een ticket voor de tussenronde van de Conference League. Veldman verwees Hoedt naar de bank. Sadiki verving Murillo. Zo begon Anderlecht met drie jeugdproducten in de achterhoede, want ook Delcroix en Debast hadden een basisplaats. Vertonghen zorgde als vierde man voor de ervaring. Op het middenveld kon Anderlecht weer rekenen op Verschaeren, afgelopen weekend in de Jupiler Pro League kreeg de middenvelder nog rust.

Voor Anderlecht was het even wennen aan het Deense kunstgras. Gelukkig voor paars-wit namen de Denen geen verwoestende start, waardoor Anderlecht vertrouwen kon tanken. Na twintig minuten vond Anderlecht eindelijk dé opening en op aangeven van Verschaeren scoorde Refaelov overhoeks.

Goed vijf minuten later zag het er nog wat beter uit voor Anderlecht. Klynge trok de doorgebroken Verschaeren tegen de grond en werd op rood getrakteerd. Met een man meer op het veld kon Anderlecht de eerste helft naar zich toetrekken, maar Refaelov en Silva vergaten de score te verdubbelen.

Na de rust had Silkeborg niets meer te verliezen. Kusk had in het begin van de tweede helft altijd voor de gelijkmaker moeten tekenen, maar vanaf de penaltystip mikte hij onbegrijpelijk hoog over. Anderlecht ontsnapte en het werd meteen duidelijk dat Anderlecht de borst nog nat maken voor het restant van de match. Dankzij een sterke Van Crombrugge en het aangezicht van Vertonghen overleefden Anderlecht de Deense aanvallen. Helemaal in het slot schoot invaller Raman op de counter de 0-2 nog binnen.