Memphis Depay slaat hard terug na 'respectloze geruchten'

Memphis Depay slaat hard terug na 'respectloze geruchten'

03-11-2022 22:29

Memphis Depay slaat hard terug na de berichtgeving dat hij bewust langer doet over zijn revalidatie. Spaanse media schreven dat de 28-jarige aanvaller van FC Barcelona met zijn hoofd al bij Oranje en het WK zit.

Memphis liep op 22 september een hamstringblessure op bij het Nederlands elftal. Zijn rentree leek anderhalve week geleden een kwestie van tijd, maar ook de wedstrijden tegen achtereenvolgens Athletic Bilbao, Bayern München, Valencia CF en Viktoria Plzen gingen aan hem voorbij. AS beweerde dat het 'tijdrekken' van de aanvaller voor achterdocht zorgt bij Barcelona. Ook Dick Advocaat vermoedde dat Memphis zich bewust spaart voor het WK.

De aanvaller is niet gediend van alle insinuaties. 'Ik hoor respectloze geruchten dat ik met opzet langer doe over mijn blessure', reageert hij op Twitter. 'De media delen dingen zo gemakkelijk zonder dat ze de feiten kennen. Dat heeft als gevolg dat er een negatief verhaal rond mijn naam wordt gecreëerd! Wees nooit respectloos over mijn professionaliteit!'

Memphis ontbrak ook woensdag nog in het Champions League-duel met Viktoria Plzen. De Catalanen komen nog maar twee keer in actie voor de winterstop: in La Liga tegen Almería (5 november) en Osasuna (8 november). Oranje speelt op 21 november zijn eerste wedstrijd op het WK, tegen Senegal.