Feyenoord en Midtjylland in groep F met acht punten door, Lazio en Sturm Graz niet

Feyenoord en Midtjylland in groep F met acht punten door, Lazio en Sturm Graz niet

03-11-2022 22:00
4

Wat hebben Feyenoord, Midtjylland, Lazio en Sturm Graz gemeenschappelijk? In groep F van de Europa League haalden de vier teams na zes speeldagen elk acht punten. Voor Feyenoord en Midtjylland was dat voldoende om zich te plaatsen voor een volgende ronde, voor de andere twee niet.

Lazio en Sturm Graz hadden donderdag de beste papieren om de knockout-fase van de Europa League te halen. De Italianen en de Oostenrijkers stonden immers al voor de slotspeeldag op acht punten. Een draw op speeldag zes zou kwalificatie voor de volgende ronde betekenen. Het liep donderdag evenwel anders.

Lazio bracht een bezoek aan Feyenoord en ging met 1-0 de boot in. Santiago Gimenez maakte na 64 minuten het enige doelpunt van de match. Zo sprong Feyenoord op de slotspeeldag over zijn concurrenten naar de eerste plaats in de groep.

In de andere match van groep F beleefde Sturm Graz net zoals Lazio een Europese nachtmerrie. Het verloor met 2-0 op het veld van Midtjylland. Voor de Denen scoorden Anders Dreyer twee keer. Dankzij de zege eindigt Midtjylland de groep op de tweede plaats.

Feyenoord groepswinnaar
Wanneer vier ploegen met gelijke punten eindigen, kijkt men eerst naar het doelpuntensaldo. Feyenoord en Midtjylland eindigden elk met plus vier. Het aantal gemaakte doelpunten besliste daarom over de groepswinst. Feyenoord trof dertien keer raak, Midtjylland slechts twaalf keer. Feyenoord is door de groepswinst zeker van de achtste finales. Midtjylland gaat naar de tussenronde van de Europa League. 

Lazio eindigt de groep op de derde plaats met een doelpuntensaldo van min twee. De acht punten van Sturm Graz zijn onvoldoende om door te stoten vanwege een doelpuntensaldo van min zes. Lazio heeft als troostprijs nog de tussenronde van de Conference League. Voor Sturm Graz is het Europese avontuur dit seizoen afgelopen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie