KAA Gent beleeft mooie Europese avond tegen Molde en overwintert in Europa

03-11-2022 20:32 Laatste update: 20:50
52

KAA Gent heeft zich kunnen verzekeren van Europese overwintering. Het moest absoluut winnen van Molde FK en slaagde daar ook in. In eigen huis werd het 4-0 tegen de Noorse ploeg.

Voor KAA Gent was enkel winst voldoende om zich veilig te stellen van overwintering in Europa. De Buffalo's gingen dan ook al snel op zoek naar dat openingsdoelpunt en probeerden de wedstrijd helemaal in handen te nemen.

De thuisploeg wist uiteindelijk ook de beste kansen te creëren en was er enkele keren bijzonder dichtbij. Onder andere Hjulsager en Nurio kregen uitstekende mogelijkheden om Gent op voorsprong te brengen, maar vergaten te scoren. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

De tweede helft zorgde voor hetzelfde beeld, met KAA Gent dat vol voor de doelpunten ging. Nu werd het daar echter wel voor beloond. In minuut 53 zorgde Hjulsager met het openingsdoelpunt voor het startsein van het Gentse feestje.

Bijna helemaal zeker was de winst tien minuten later toen uitgerekend Bruno Godeau er 2-0 van maakte. De verdediger trapte de bal van dichtbij tegen de netten en leek Gent te verzekeren van Europese overwintering.

De Buffalo's kregen steeds meer ruimte en profiteerden daar ook optimaal van. Tien minuten voor tijd bekroonde Sven Kums de goede tweede helft van Gent met een schitterend doelpunt en de 3-0. Na een strafschopdoelpunt van Cuypers in de laatste minuten werd het uiteindelijk nog 4-0.