Momenteel zitten we op hetzelfde niveau als Club Brugge

"Momenteel zitten we op hetzelfde niveau als Club Brugge"

03-11-2022 19:09
13

Union SG verzekerde zich al van Europese kwalificatie en groepswinst en kan zich de komende weken dus volledig focussen op de eigen competitie. Daarin wil het ook blijven overtuigen en na de gemiste titel van vorig seizoen weer helemaal meestrijden. Bart Nieuwkoop gelooft er alvast in.

Club Brugge won vorig seizoen de titel en staat momenteel op een derde plek in de stand. Blauw-Zwart blijft ook deze campagne de grote favoriet, al gelooft Nieuwkoop dat Union de Bruggelingen zeker kan verslaan. "Laten we eerlijk zijn, want momenteel zitten we op hetzelfde niveau als Club Brugge", zegt hij bij La Dernière Heure.

Dat Union zo goed bezig is, mag gerust opvallend genoemd worden. Het was vorig seizoen al een revelatie en doet het dit jaar na het vertrek van enkele belangrijke pionnen en de coach toch knap presteren. "We zijn goed bezig, maar we moeten verder werken. Het verbaast me wel dat we dit niveau halen na het verliezen van twee belangrijke spelers en onze coach", geeft Nieuwkoop nog mee.

De Brusselaars zijn al zeker van groepswinst in hun Europese poule en staat momenteel op een vierde plek in de stand. Het telt 32 punten na vijftien wedstrijden, hetzelfde aantal als Club Brugge.