Opvallend: 'Memphis wordt verdacht van tijdrekken met oog op WK'

Opvallend: 'Memphis wordt verdacht van tijdrekken met oog op WK'

03-11-2022 17:04 Laatste update: 17:38
2

De situatie van Memphis Depay begint voor 'meer dan gefronste wenkbrauwen' te zorgen bij FC Barcelona. Dat meldt de Spaanse krant AS donderdag. De aanvaller zou met oog op het WK bewust langer doen over zijn revalidatie.

Memphis speelde sinds 22 september, toen hij geblesseerd raakte bij het Nederlands elftal, geen enkele minuut meer. Zijn rentree leek anderhalve week geleden een kwestie van tijd, maar ook de wedstrijden tegen achtereenvolgens Athletic Bilbao, Bayern München, Valencia CF en Viktoria Plzen gingen aan hem voorbij.

Het vermeende 'tijdrekken' van Memphis zorgt voor achterdocht in Barcelona, beweert AS. Voor het herstel van de hamstringblessure stond aanvankelijk vier à vijf weken, maar inmiddels zit de 28-jarige aanvaller al in zijn zesde revalidatieweek. Barça speelt nog maar twee wedstrijden, voordat op 20 november het WK begint.

Sceptici binnen de club zien een duidelijke strategie van Memphis om zo fit en scherp mogelijk aan het WK te beginnen. Een overhaaste rentree of terugval zou in het ergste geval een streep kunnen zetten door zijn plek in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Dat verklaart zijn 'voorzichtigheid'.

Barcelona heeft zich er volgens AS al bij neergelegd dat Memphis ook de twee resterende La Liga-wedstrijden tegen Almería en Osasuna mist. Het nadeel voor de Oranje-vedette is dan wel dat hij zonder wedstrijdritme aan het WK begint. Oranje speelt over achttien dagen de eerste WK-kraker tegen Senegal.