Ecuador wil stunten in Qatar: 'Wereldkampioen worden, gaan dat laten gebeuren'

Ecuador wil stunten in Qatar: 'Wereldkampioen worden, gaan dat laten gebeuren'

03-11-2022 16:46 Laatste update: 17:35
5

Moises Caicedo kan niet wachten tot het WK in Qatar begint. De middenvelder van Ecuador voorspelt een 'fantastisch' eindtoernooi voor het Zuid-Amerikaans land.

Ecuador maakt zich op voor een rentree op het WK. "Ik kan nog steeds niet geloven dat we op het WK staan en dat we het land zullen zijn dat het WK begint. We kijken er enorm naar uit", zegt Caceido tegen FIFA+. Ecuador zette in 2006 de beste WK-prestatie van het land neer, door de achtste finales te halen. De middenvelder van Brighton & Hove Albion denkt dat beter te kunnen doen. "Ons doel is om er het meest succesvolle WK van Ecuador van te maken."

"Ik bedoel niet alleen het bereiken van de kwartfinale, maar ook dat we een fantastisch WK moeten hebben. Mijn droom is om er een ongelooflijk WK van te maken voor Ecuador. Ik ben er zeker van dat dat gaat lukken", vervolgt Caceido, die voor het hoogst haalbare gaat. "Het is elf tegen elf. Daar heeft de bondscoach ons op laten focussen. Ik wil wereldkampioen worden. Wie wil dat niet? Ik wil daar staan, net als mijn teamgenoten en de staf. We gaan dat laten gebeuren."