Charleroi en Defays geen schrik van Genk: We beginnen aan onze tweede strijd”

Charleroi en Defays geen schrik van Genk: "We beginnen aan onze tweede strijd”

03-11-2022 14:03
10

Na de overwinning op Antwerp een week geleden gaat Charleroi FC vol vertrouwen op weg naar KRC Genk. De Zebra’s bekampen Genk vrijdag op het veld van de koploper. 

Interim-coach Frank Defays krijgt meteen een zwaar programma, met een reis naar de leider van de competitie, Genk, slechts vijf dagen na de overwinning tegen Antwerp. “Genk domineert de competitie in alle opzichten," zei Defays donderdag in een persconferentie. “Wij vinden dat zij een team zijn dat op de goede weg is. Wij voelen dat zij een team zijn dat op de top van zijn kunnen zit, fysiek, technisch en zelfs mentaal”, aldus de interim-coach van Charleroi.

Defays heeft Genk geanalyseerd en ziet dat het een zware uitdaging wordt om iets te halen op bezoek bij de leider. “Maar we concentreren ons op onszelf. Dankzij onze laatste overwinning hebben we opnieuw een aantal basics onder de knie. We moeten met dezelfde mentaliteit starten als tegen Antwerp. We veranderen onze manier van kijken niet. We hebben de eerste slag gewonnen en gaan nu de tweede in."

Toch, met een beetje minder druk dankzij de drie punten die ze afgelopen zondag pakten. “Het was een ferme opluchting," bevestigde Defays. “In onze situatie stellen we ons allemaal vragen en het is waar dat er een zekere opluchting was na de wedstrijd. Maar ik herhaal, de volgende deadline is belangrijk. We richten ons op Genk."