Ibrahimovic walgt van entourage Mbappé: 'Wie denken ze te zijn? Houd je mond'

Ibrahimovic walgt van entourage Mbappé: 'Wie denken ze te zijn? Houd je mond'

03-11-2022 13:42
3

Zlatan Ibrahimovic stelt dat Kylian Mbappé er verkeerd aan heeft gedaan om bij Paris Saint-Germain te blijven. Volgens de Zweed laat de 23-jarige buitenspeler zich leiden door zijn omgeving.

Het verhaal is bekend: Mbappé kon naar Real Madrid, maar koos voor een langer verblijf bij PSG. Ibrahimovic heeft zijn twijfels bij dat besluit. "Als persoon ken ik hem niet goed, als speler is hij fantastisch. Maar als je je discipline verliest, verlies je je eigen identiteit", zegt hij tegen Canal+. Mbappé heeft het zichzelf volgens de AC Milan-spits moeilijk gemaakt. "Hij maakte de goede keuze voor PSG, maar niet voor zichzelf."

"Hij is in een situatie gekomen, waarin hij belangrijker is geworden dan de club. De club heeft hem de sleutels gegeven. Maar niemand is groter dan een club", aldus Ibrahimovic. De entourage van de Fransman krijgt eveneens kritiek van Ibracadabra. "Zijn ouders zijn dus advocaat, zaakwaarnemer en coach geworden. Van het een komt het ander. Dat is een probleem. Dan verlies je de zelfdiscipline en jezelf", aldus de 41-jarige aanvaller. "Tegenwoordig, met de nieuwe generatie, denken de ouders de sterren te zijn. Ze praten met kranten. Wie denken ze dat ze zijn? Houd je mond. Het is aan de zoon, de speler, om het te laten zien."