Welke Rode Duivels zijn nu al zeker van een volgende ronde in de Europa League?

Welke Rode Duivels zijn nu al zeker van een volgende ronde in de Europa League?

03-11-2022 13:32

Wat staat er donderdag nog op het spel voor de Belgen in Europa? De Rode Duivels zijn bijna allemaal al gekwalificeerd. Even een blik op wat er op het spel staat op de laatste dag van de Europa League

Albert Sambi-Lokonga van Arsenal, Yorbe Vertessen en Johan Bakayoko van PSV, Michy Batshuayi bij Fenerbahçe, Arthur Theate en Jérémy Doku van Rennes en Hugo Siquet actief bij Freiburg. Naast Union Saint-Gilloise is dit de lijst van Belgen die met nog één dag te gaan al verzekerd zijn van deelname aan de rest van de Europa League.

Alleen Eliot Matazo en zijn coach Philippe Clement ontbreken op de lijst. Dit komt doordat zij zich met Monaco nog moeten kwalificeren voor de Europa League. Maar de Monegasken hebben wel nog steeds hun lot in eigen handen.
 
"Het is een beslissende wedstrijd voor onze toekomst in de competitie, dat is zeker", aldus Philippe Clement. "We zijn erg gemotiveerd, erg gefocust, allemaal samen, om iets te doen." Er zijn twee scenario's mogelijk tegen Red Star: winnen om niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd of genoegen nemen met een gelijkspel en hopen dat het andere duel niet eindigt in een overwinning van Trabzonspor. "Uiteraard zullen we de resultaten bijhouden. Maar het is een risico in het moderne voetbal om te rekenen, omdat er in een paar minuten meerdere doelpunten kunnen vallen.”