Cruciaal Europees duel voor paars-wit: Anderlecht en Veldman “moeten winnen”

Cruciaal Europees duel voor paars-wit: Anderlecht en Veldman “moeten winnen”

03-11-2022 12:17
19

De drie punten zijn essentieel voor RSC Anderlecht om zich te kwalificeren. Ze zouden ook wel eens essentieel kunnen zijn voor het gevoel binnen de club. De interim-coach van Anderlecht, Robin Veldman, sprak woensdag de pers toe.

Veldman klinkt hoopvol op de persconferentie in Denemarken. Je hoort een hoop strijd bij de interim-coach in de aanloop naar de beslissende wedstrijd tegen Silkeborg in de laatste ronde van de groepsfase van de Conference League. "De manier waarop we spelen kan bijdragen aan de ontwikkeling van onze speelstijl," legde hij uit.

"Voor een club als Anderlecht komt winnen op de eerste plaats. We zouden graag een ronde meemaken. Het zou een mooie bonus zijn in een tot nu toe moeilijk seizoen." Yari Verschaeren viel vorige week in het 2-2 gelijkspel met FCSB uit met een knieblessure. De Rode Duivel is op reis naar Denemarken, maar zijn aanwezigheid op het veld is nog onzeker. "We zullen vanavond zien of hij kan spelen," zei Veldman. "Hij traint nog en daarna zullen we met de medische staf afspreken om te kijken waar hij fysiek staat. In ieder geval zijn we blij hem hier te hebben.”

Anderlecht heeft, ondanks een 5 op 15 en een voorlopige derde plaats, toch zijn lot in handen. Op donderdag zou een overwinning thuis tegen Silkeborg, Anderlecht in staat stellen om de Europese winter door te komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s