Bayern München is de meest waarschijnlijke tegenstander van Club Brugge

Bayern München is de meest waarschijnlijke tegenstander van Club Brugge

03-11-2022 12:02
30

Bayern heeft slechts vier potentiële tegenstanders bij de laatste 16 van de Champions League. Doordat ook andere clubs een aantal ploegen niet kunnen loten, wordt de loting een soort kansspel. 

Een hoogleraar toegepaste wiskunde heeft de waarschijnlijkheid berekend van elke mogelijke wedstrijd in de ronde van 16 van de Champions League, rekening houdend met het feit dat twee teams uit dezelfde groep of uit hetzelfde land niet tegen elkaar kunnen spelen.

Hieruit blijkt dat Club Brugge, tweede in Groep B, slechts 10,79% kans heeft om Benfica, op papier misschien wel de minst grote naam, te verslaan. Dit komt vooral doordat de grote teams zoals Napoli, Bayern, Tottenham, Chelsea of Manchester City meer beperkingen hebben voor deze loting. Real Madrid daarentegen hoeft bij de loting geen enkele Spaanse ploeg te ontlopen. Er is dus slechts 10,98% kans dat ze in de laatste 16 tegenover Brugge komen te staan.

De meest waarschijnlijke tegenstander voor Blauw en Zwart is Bayern München (19,46%), op de voet gevolgd door Napoli (17,11%). Maar Bayern heeft 37,12 procent kans om Liverpool FC te ontmoeten, dat slechts vier potentiële tegenstanders heeft omdat Napoli uit hun groep is geloot en Tottenham, Chelsea en Manchester City allemaal geplaatst zijn. Bayern bevindt zich in dezelfde situatie als Nagelsmanns mannen, die het niet kunnen opnemen tegen Dortmund, Leipzig, Frankfurt of Inter, die in hun groep zaten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie