Januzaj maakte verkeerde keuze: 'Sevilla wil zomeraanwinst in januari al dumpen'

Januzaj maakte verkeerde keuze: 'Sevilla wil zomeraanwinst in januari al dumpen'

03-11-2022 11:37
8

In volle tijden van discussies over WK-selecties en mogelijke kandidaten schittert de naam van Adnan Januzaj in afwezigheid. De linkspoot lag al niet in de bovenste lade bij Roberto Martinez en heeft zich bij Sevilla niet op de kaart kunnen zetten. Wel integendeel, een snel afscheid uit Andalusië hangt in de lucht.

Volgens het Spaanse Fichajes is de kans bijzonder groot dat Januzaj en Sevilla na nog geen half jaar al uit elkaar gaan. Dat heeft voornamelijk te maken met de recente trainerswissel in Zuid-Spanje. Jorge Sampaoli nam daar de plaats in van Julen Lopetegui na een erg ontgoochelende seizoensstart. Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Sampaoli zou zijn spelersgroep grondig willen vernieuwen en heeft Januzaj al aangewezen als zekere vertrekker. 'Hij moet als eerste ophoepelen', klinkt het ronduit.

Als een gehele verrassing mag dat evenwel niet aankomen bij Januzaj. Pas in de vorige zomermercato streek hij neer bij Sevilla, na enkele degelijke jaren bij Real Sociedad. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán wil het echter niet lukken. In zijn eerste maanden is het aantal speelminuten zeer beperkt gebleven: één basisplaats in La Liga (weliswaar gewisseld bij de rust) en drie invalbeurten in de Champions League, dat is de schamele balans. In de wintermercato zal Januzaj daarom op zoek moeten naar een andere werkgever.