Ex-speler Andersen voorspelt opdoffer: Niet meer het Anderlecht dat ik kende

Ex-speler Andersen voorspelt opdoffer: "Niet meer het Anderlecht dat ik kende"

03-11-2022 10:55
12

RSC Anderlecht staat donderdagavond voor een match die het gezicht van haar seizoen zal bepalen. Als paars-wit een overwinning meebrengt bij Silkeborg IF, plaatst het zich voor de knock-out-ronde van de Conference League en haalt het in één klap een zware druk van haar schouders. Volgens oud-speler Hendrik Andersen zal Anderlecht echter van een kale reis terugkeren.

Tussen 1982 en 1990 maakte Andersen het mooie weer in het Astridpark. Dat is uiteraard al even geleden, maar de Deen volgt zijn ex-club wel nog voldoende en heeft ook een goede kijk op het Deense voetbal. Hij schat Silkeborg in. "Op voorhand zou ik zeggen dat Silkeborg een middelmatige club uit het Deense kampioenschap is. De huidige ploeg is evenwel onderschat en is momenteel in bloedvorm. Ze scoren gemakkelijk", vat Andersen samen bij RTBF.

De cijfers lijken hem gelijk te geven. Zo deed Silkeborg in de dubbele confrontatie met FCSB liefst tien keer de netten trillen, terwijl Anderlecht tot twee keer toe op een gelijkspel bleef steken (0-0 in Roemenië, 2-2 thuis). "Daarbovenop heeft deze ploeg zelfs West Ham aan het twijfelen gebracht. Ik verwacht dus een lastige match voor Anderlecht."

Kunstgras
Ook de omstandigheden zouden wel eens in het nadeel van de Brusselaars kunnen spelen. "De ontmoeting vindt plaats in een klein stadion, erg modern, op een synthetisch terrein. Dat zal een stevig voordeel zijn voor de thuisploeg, al mag het nu ook niet zoveel problemen stellen, gezien de technische vaardigheden van de Anderlecht-spelers."

Tijd voor een conclusie dan maar: is Anderlecht in staat om te winnen in Silkeborg, meneer Andersen? "Ik zie ze de drie punten niet meenemen, nee", is hij eerlijk. Dat toont enkel aan hoezeer paars-wit de voorbije jaren gedaald is op de Europese ladder. "Het is niet meer het Anderlecht dat ik gekend heb."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s