Ziyech krijgt transferadvies: Met hem worden ze titelkandidaat, meen ik serieus

Ziyech krijgt transferadvies: "Met hem worden ze titelkandidaat, meen ik serieus"

03-11-2022 10:33
6

Hakim Ziyech moet Chelsea inruilen voor Tottenham Hotspur. Dat vindt Rafael van der Vaart. De Marokkaans international zou Spurs wat extra's kunnen geven, meent Van der Vaart.

"Ik zou Tottenham een club voor hem vinden", aldus de 109-voudig international bij Ziggo Sport. "Hij is júíst geschikt voor het systeem van Antonio Conte (Spurs-manager, red.). Als ze hem erbij halen, denk ik echt dat Tottenham een titelkandidaat kan zijn in de Premier League. Dat meen ik serieus."

Volgens Van der Vaart heeft Tottenham, dat zich met kunst- en vliegwerk als nummer één plaatste voor de achtste finales van de Champions League, een speler nodig 'die een keer een bijzondere bal kan geven'. "Dat niet alleen Son en Kane het moeten doen. Ziyech kan out-of-the-box denken. Ik roep dit al jaren, maar Daniel Levy (eigenaar, red.) luistert nog niet."

Ziyech zat woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Dinamo Zagreb (2-1) weer negentig minuten op de bank. Na de ontslagen Thomas Tuchel lijkt ook de nieuwe manager Graham Potter het onvoldoende in hem te zien zitten.