Van Crombrugge: Niet omdat je eens fout maakt, dat je plots slechte keeper bent

Van Crombrugge: "Niet omdat je eens fout maakt, dat je plots slechte keeper bent"

03-11-2022 10:09
9

RSC Anderlecht gaat donderdagavond in Silkeborg op zoek naar een Europese lente. Enkel een overwinning tegen de Deense concurrent volstaat daarvoor. Een keer de nul houden zou al een ferme stap vooruit zijn, maar doelman Hendrik Van Crombrugge zit niet bepaald in zijn beste periode. Dat beseft hij zelf ook wel.

De voorbije weken heeft Anderlecht moeten afrekenen met een storm aan kritiek. Daar is de Brusselse spelerskern niet doof voor. "Dat we te veel goals incasseren op standaardfases klopt. Daar moeten we oplossingen voor vinden", geeft Van Crombrugge aan bij Het Laatste Nieuws. Daarbij is de sluitspost en aanvoerder van paars-wit niet te beroerd om ook zelf in de spiegel te kijken.

Zo ging Van Crombrugge afgelopen zondag niet vrijuit bij een vrije schop van KAS Eupen. "Die schrijf ik op mijn conto", geeft hij ruiterlijk toe. Omdat ook Wesley Hoedt zich naar de bal smeet, stond Van Crombrugge even op het verkeerde been, legt hij uit. "Dan is het een natuurlijke reflex van een doelman om je traject te wijzigen en dus komt de bal niet waar ik hem verwacht. Nu ja, als de mensen verwachten dat ik die normaal pak, dan is dat een compliment."

De 29-jarige nummer één van Anderlecht trekt zich voor de rest niet al te veel aan van de kritiek op zijn prestaties. "Ik hecht alleen belang aan interne evaluaties en ben ook heel streng voor mezelf. Ik weet dat het beter moet, maar de foutjes van een doelman worden ook altijd afgestraft", geeft Van Crombrugge de nadelen van zijn vak aan, om vervolgens af te ronden met een boutade. "Het is niet omdat je eens een fout maakt, dat je plots een slechte keeper bent."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie