02-11-2022 20:38
1

De beslissing in Groep F van de Champions League is gevallen. Real Madrid gaat als groepswinnaar door, RB Leipzig volgt als nummer twee. Beide clubs zetten woensdagavond een grote uitslag neer.

Real Madrid - Celtic 5-1
Het aanwezige publiek kreeg een galavoorstelling voorgeschoteld. Real Madrid was al door, maar besloot nog één keer flink uit te halen. Het arme Celtic, dat nergens meer voor speelde, diende wederom als figurant. Al snel werd duidelijk dat het wel eens een grote uitslag zou kunnen worden voor Real Madrid, dat na 21 minuten op een 2-0 voorsprong stond door benutte strafschoppen van Luka Modric en Rodrygo.

Na rust deden ook Marco Asensio, Vinícius Jr. en Federico Valverde een duit in het zakje. Jota deed nog wel iets terug voor Celtic, maar die goal was enkel en alleen voor de statistieken. De Schotten sluiten het Champions League-avontuur af met twee punten.

Shakhtar Donetsk - RB Leipzig 0-4
Shakhtar kon in theorie nog door naar de volgende ronde, maar kreeg opnieuw klop te verwerken. Christopher Nkunku scoorde en zette Leipzig daarmee op het goede spoor. Shakhtar, waar Lassina Traoré in de punt van de aanval stond, mocht nog hopen op een ommekeer, maar werd in de tweede helft van het kastje naar de muur gestuurd door Leipzig. André Silva, Dominik Szoboszlai en Dani Olmo, die nog geen dertig seconden in het veld stond, maakten er 0-4 van.