Vertessen keert terug bij PSV voor Europees duel na inactiviteit door spierletsel

Vertessen keert terug bij PSV voor Europees duel na inactiviteit door spierletsel

02-11-2022 12:20

Yorbe Vertessen maakt weer deel uit van de PSV-selectie. De aanvaller is meegereisd voor het Europa League-duel met Bodø/Glimt van donderdagavond. De voorbije weken lag onze landgenoot in de lappenmand.

De 21-jarige Vertessen stond sinds het uitduel met SC Heerenveen op 9 oktober (0-1) aan de kant met een spierblessure. Met de rentree van de snelle spits nemen de aanvallende opties voor trainer Ruud van Nistelrooij verder toe. In de Eredivisie wacht Vertessen nog op zijn eerste doelpuntje, maar in de Europa League schoot hij wel al raak. In Zürich lukte hij zelfs een tweeklapper.

Waar Vertessen terugkeert, maken verdedigers Jarrad Branthwaite, Mauro Júnior en Philipp Max geen deel uit van de selectie. Ook Johan Bakayoko, die andere Belg in Eindhovense dienst, tekent overigens present. De middenvelder is ziek. PSV is al geplaatst voor de volgende ronde en strijdt met Arsenal nog om de groepswinst. De aftrap van het duel is om 21.00 uur. 

De volledige selectie van PSV: Benítez, Drommel, Schiks; Hoever, Teze, Obispo, Ramalho, Mwene, Oppegard, Seelt, Van de Blaak; Simons, Gutiérrez, Til, Veerman, Ledezma, Tielemans; De Jong, Madueke, Gakpo, El Ghazi, Bakayoko, Vertessen, Sávio.